Egy olvasói kérdés kapcsán volt szó szeptember elején ebben  a cikkben  a qua számok kiszámításáról és arról, hogy milyen jelentőséggel bírnak.

A qua szám a születési dátumok alapján mindenkinek kiszámolható vagy egyszerűen megnézhető a fent említett bejegyzésben. Minden szám egy energia minőséget mutat, amely jól jellemezhető és megkülönböztethető egymástól. Az egyes emberek általános jellemzésére ez megfelelő alapot adhat, de természetesen annál mi jóval bonyolultabbak vagyunk, hogy 9 “skatulyába” be lehessen bennünket sorolni.  🙂

Példák, hogy hol, milyen területen használható, mire jó a személyes energetikai szám:

  • pontos jellemrajzot nyújt rólunk
  • párkapcsolati elemzéshez is használható
  • családtagjainkkal, ismerőseinkkel való kapcsolatunk minőségét elemezhetjük általa
  • meg lehet vele határozni a személyes területünket a lakásban
  • meg lehet vele határozni, hogy mely elemek és színek erősítenek vagy gyengítenek bennünket
  • képet adhat, mely betegségekre lehetünk hajlamosak
  • megmutathatja, mely munkaterület az igazán nekünk való

Tehát nézzük:

Ha a Te qua számod 8-as

Föld elem, ennek jellemzői:

Ezek a jellemzők akkor fontosak, ha a föld elemű Tudás, önművelődés területet szeretnénk erősíteni otthonunkban.

Égtája: Északkelet

Évszaka: Átmenet

Napszaka: délután

Színei: Sárga, barna, terrakotta

Formája: Szögletes négyzet és téglalap

Bútorai: Alacsony bútorok: komódok, padok, ládák

Tárgyai: Porcelán, agyag, kerámia tárgyak

Anyaga: Porcelán, agyag, kerámia

yellow-color-feng-shui-home-office-ideas-furniture

Kép   

 

Emberi jellemzők: 

Személyes életterületed: Tudás, önművelődés terület. Ezt a területet fontos gondoznod, rendben tartanod otthonodon belül.

Jellemvonásaid: Zárkózott természetednek köszönhetően kevesekkel osztod meg gondjaidat, gondolataidat. Nehéz közel kerülni Hozzád. Szeretsz elmélyülten egyedül megoldást találni mindenre. Otthonodban is szükséged van egy zugra, ahova elvonulhatsz magányosabb időszakaidban. Minden helyzetben higgadt, megfontolt és céltudatos vagy, ami túllendít a nehézségeket, legtöbb nehézségre megoldást találsz. Ha provokálnak, tudsz kiállni magadért, robbansz. Zárkózottságodnak köszönhetően hajlamos vagy depresszióra, hipochonderségre. Fontos lenne többet emberek közé menni, sportolni, hogy ne zuhanj bele időnként az önsajnálatba.  Hajlamos vagy a hízásra, mint a legtöbb föld típusú ember.

Betegségekre való hajlamod: Gyomor, izomzat, sejtek, emésztőszervek.

Téged erősítő munkaterületek: Nagy igazságérzeted hozzásegít, hogy jó rendőr, ügyvéd, emberi jogi aktivista váljon belőled. Kitartásod, szorgalmad hétköznapi tevékenységek végzéséhez is jó alap lehet: saját kis vállalkozás boltosként, könyvelőként…

Téged erősítő színek, anyagok: Piros, rózsaszín, fehér, lila, bordó, barna, sárga

Emberi kapcsolataid barátokkal, munkaadóval, munkatársakkal, családtagokkal: Ez már egy hosszadalmasabb elemzést kíván. És szükség van a másik személy qua számára is.

Belső vívódásaidat, stressz helyzetben való reagálásodat, illetve kamaszkori hangulatváltozásaidat a karakter számod és qua számod közötti kapcsolat mutatja. Ennek meghatározása is hosszadalmasabb elemzést kíván. A karakter szám meghatározásához szükséges a pontos (hónap, nap) születési dátumod.

Kedvező irányaid: ÉK, NY, ÉNY, DNY – igyekezni kell ezen irányok valamelyike felé fordítani asztalodat, ágyadat, hogy szakmai előmeneteledet, egészségedet, párkapcsolatodat megtartsd, erősítsd.

Kedvezőtlen irányaid: K, D, É, DK – ha mód van rá, ezen irányok felé ne nézzen asztalod, ágyad.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg légy szíves, hátha másnak is érdekes lehet. További érdekes cikkek olvashatók itt Feng Shui témakörben.

 

Legközelebb a 9-es qua számmal fogok foglalkozni.