Telik az idő, a kislányom 4 éves lett. Több barbie bútora van, 2 babája. Hol tároljuk ezeket? Már nem férnek el a TROFAST  tárolóban. A legkézenfekvőbb megoldás, ha babaházat építünk neki.

Megkértem egy nagyon kedves ismerősömet, Kis-Tóth Ferencet, aki minden külső és belső munkát elvégez bárki háza táján, hogy vágja le nekem a ház elemeket maradék gipszkartonból, és rakja is össze. Én közben fényképeztem, hogy Ti is lássátok, egy ügyes kezű apuka is el tudja készíteni kislányának ezt a házikót.

A babaház készítése nem nehéz, a “szabásminta” sem bonyolult, le kell rajzolni mire van igény: hány emeletes legyen, mi legyen a mérete, hány helyiségből álljon, legyen-e nyitható ablaka.

A mi babaházunk nagynak mondható: 3 szintes, 70 cm széles, szintenként 36 cm magas, és 36 cm mély. Az ablakai nyithatóak, nem zsanéros megoldással, hanem a gipszkarton át van vágva úgy, hogy a 3 réteg papír még sértetlen maradt. Hogy még erősebb legyen, és dekoratívabb, kívülről és belülről még öntapadó tapétával borítom majd az oldalfalakat. A hátsó részt, padlót, plafont mindenhol festeni fogom alapozás után. 

A kiszabott részek és alaprajz. A gipszkartont selejtvágóval a legcélszerűbb vágni. Az oldalfalakat és a polcokat fa lecek támasztják meg.

Az elemeket egymáshoz tubusos ragasztóval rögzítettük, majd csavaroztuk. A hézagtömítés is ezzel a ragasztóval történt.

Áll a babaház. Még nagyon nyers, hagyom száradni a ragasztót, majd pár nap múlva alapozom az egészet, addig szerzek öntapadós tapétát az oldalfalak burkolásához.

Folytatás itt.