Pages Navigation Menu

Kicsi hálószoba berendezése

Kicsi hálószoba berendezése mindig nagyobb kihívást jelent, mintha nagyobb tér állna rendelkezésre.

Kis térben is meg kell oldani a tárolást, el kell helyezni az ágyat, néha még kis irodát is. Ilyen helyiségbe tényleg csak a nagyon fontos dolgok kerülnek, a legszemélyesebb holmik, bútorok. Ettől sokkal személyesebbé, amolyan kis szentéllyé alakul a szoba. Itt igazán megnyilvánul a tulajdonos egyénisége, hogy milyen stílust, színeket, hangulatot szeret, mennyire elhivatott valami iránt, illetve mennyire rendszerető, precíz. Higgyétek el, sok mindent elárul szobája a tulajdonosáról!

small_bedroom_ideas-600x325

Mikor hálószobát kell berendeznem, nagyon nehéz dolgom van, hiszen egyrészt ide tényleg bele kell helyezni a tulajdonos személyiségét. Ez nem mehet másképpen, csak ha megvan közte és köztem a bizalom, az összhang, ha elmondja mit szeretne. Ezek nélkül nem lehet jó az eredmény, a szoba lakója nem fogja magáénak érezni a helyiséget.

Másrészt nehéz kis területet optimálisan kihasználni úgy, hogy minden meglegyen benne, minden elférjen benne, mégse tűnjön zsúfoltnak.

Van néhány praktika, ami segíthet, hogy a kicsi hálószoba ne tűnjön kicsinek.

 • Alkalmazzunk világos árnyalatokat! Ha van nagy tömegű szekrényünk, színe ne üssön el nagyon a fal színétől, inkább hagyjuk, hogy beleolvadjon.
 • Nagyon fontos kellék a tükör. Megduplázza a területet optikailag és ha jó helyre tesszük, a természetes fényt is eljuttatja sötétebb sarkokba. Feng Shui szempontból – és józan eszünkre hallgatva is – a tükörben ne lássuk magunkat az ágyból: éjszaka, ha felébredünk, megijedhetünk a tükörképünktől.
 • Hasonló tértágító hatása van egy mélységet, távolságot ábrázoló posztertapéta, fotótapéta felhelyezésének.
 • Az ágy mérete igazodjon valamelyest a szoba méretéhez. Egy kicsi hálószobába ne akarjunk 2m*2m -es ágyat betenni! A gyerekszobában több gyerek esetén nyugodtan elhelyezhető emeletes ágy, vagy lehajtható, kihúzható ágy. A lényeg, hogy a több ágy ne foglaljon helyet az értékes alapterületből. Ötletek erre itt láthatók.
 • Ne csak az ágy, de a bútorok és tárgyak mérete is legyen kisebb. Pl nagyobbnak láttatja a szobát több kisebb kép elhelyezése a falon, mint egy nagy.
 • És a legfontosabb: tartsunk mindig rendet a helyiségben! Elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű tároló használata, fontos a jó rendszerezés.

0806_small01_rect540

bedroom-design-beautiful-interior-design-pictures-for-small-bed-room-minimalist-cozy-small-kids-room_f2195

small_attic_bedroom

small-bed-room

small-bedroom1

small-bedroom-decorating-ideas-3

Workspace-for-Kids-Very-Small-Bedroom-Design-Ideas-By-Sergi-Mengot-800x727

Képek

Kéréssel fordulok Hozzád.
Idén, 2017-ben is indultam az Év Anyavállalata versenyen, és szükségem van minden szavazatra. A lenti gombra való kattintás után a bemutatkozásom alatt nyomd meg a “lájk” gombot! Előre is köszönöm szépen. 🙂

És hogy mi ez a verseny? Olyan anyukák jelentkezhetnek ide, akik legalább egy 6 éves kor alatti gyermek mellett indították el vállalkozásukat vagy még a gyermekük születése előtt kezdtek el vállalkozni és a gyermekek mellett is megszakítás nélkül üzemelt a cég. Én 10 éve dolgozom vállalkozóként a gyerekek mellett. Nehéz volt, de újból végigcsinálnám. 🙂

anyav

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

4 hozzászólás

 1. Kedves Detty!
  Miután a hálónkat nem tudjuk hálószobaként használni, csak a kisszobát ott az ágy támlája nem a fal felé esik. Csak úgy tudtuk betenni, hogy van egy kis hely az ajtó és az ágy között.Így tudjuk az erkélyajtót kinyitni. Átküldtem a lakás alaprajzot azon látszik a kis szoba. Gondolom, hogy nem szerencsés megoldás,de ugye nem nagy baj, ha nem a falnál van az ágytámla?
  Szép napot kívánok
  Tóth Judit

  • Kedves Judit!
   Ha Ön jól tud pihenni úgy, hogy nem a falnál van az ágytámla, akkor jó. Egy darabig. Jó lenne más megoldás után nézni, mert hosszú távon nem lesz szerencsés ez az elrendezés. 🙁

   Detty

 2. Kevdes Detty!
  A család növekedésével szobát kellett cserélnünk, a két gyerek megkapta a hálószobánkat, mi pedig beköltöztünk a picike félszobába, ami alig nagyobb, mint az ágyunk. Felmerült, hogy aludjunk csak matracon, mert az ágykeret is elvesz, illetve az ágy alá betolt dolgokat a kis hely miatt nehéz ki-be tenni, így takaratani alatta sem egyszerű. Kérdésem, létezik-e olyan ágy (nem találok), minek alapja kis kocka alakú tárolókból áll, amikhez a matracot felhajtva lehet hozzáférni. Tehát a por nem tud bemenni az ágy alá és tároló is van. Köszönöm előre is!
  Sára

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .