Rejtett ágyak, többfunkciós bútorok következnek. Az egyik lenyitható, a másik eltolható, kihúzható. 

A lényeg, hogy ne vegyenek el a térből helyet. Kicsi szobában nagyon praktikus, persze csak akkor, ha nem kell nagy felfordulás, erő a kinyitásához.

Ezen az első képen az ágy úgy működik, mint egy lift. Csak használatkor kell leengedni. Nagyobb belmagasságú, világos szobában tudom elképzelni igazán. Amúgy igencsak nyomasztó lehet.

Az Esapce Loggia oldalon további nagyon jó liftes megoldású mobil ágyak találhatók felnőttek és gyerekek számára.

 

 

 

Ez az ágy el van rejtve a könyvespolc mögé. Eltolható a polc, és használható az ágy. További képek az itt található oldalon találhatók: Photo: Home Design Decorates

Ezen a lenti képen egy házimozi-hálószoba többfunkciós bútort látni. El kell tolni a TV falat, lehajtani az ágyat. Persze TV-t nézni az ágyból nem lehet sajnos.

Photo: Resource Furniture

Egy hasonló többfunkciós bútort lehet látni a következő képen.

Ez egy nappalinak néz ki, aztán …az ágy lehajtásával hagyományos hálószobává alakul. Úgy képzelem, vendégágyként használják.

A kis méretű gyermekszobában, tini szobákban is el kell helyezni a játékokat, könyveket, helyet kell találni az ágynak, szekrénynek, asztalnak. Ez a példa jól mutatja, hogy ez nem lehetetlen feladat. Nem nagy a helyiség, mégis minden funkció megtalálható itt, aminek egy kamasz szobában lennie kell. Nincs zsúfoltság érzete az embernek. Az ágy lehajtható, és az alatta levő ajtók kinyitásával le is engedhető. Legalábbis igy gondolom.

Egy egyszerű ötlet, hogy legyen vendég ágyunk:

És hogy a gyerekek kedvencei se maradjanak ki, itt van egy nekik való megoldás: egy cica-kutya ágy:

 

Photo: Peckham House

A fenti képen az ágy nincs elrejtve, csupán helytakarékosság miatt helyezték a fürdőkádra. !!!! Te jó ég! Elcsúsztatásával csobbanhatunk egyet.

A következő bútor tökéletes megoldás sportrajongóknak. Fém öltözőszekrényből igy lehet ágyat késziteni:

Photo: Wall Beds n More

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/