40 m2 egy otthonnak. Mindannyian tudjuk, berendezni nem egyszerű, hiszen annyi funkciót kell itt elhelyezni. Mit tehetünk, hogy minden elképzelésünk megvalósulhasson? Számoljuk a centiket. 

A most következő lakás egy létező otthon, a berendezése volt a mestervizsga feladatom.

02

 

Fiatal, dolgozó pár a tulajdonos. Nem sokat tartózkodnak otthon, nem vezetnek nagy háztartást. Hétvégente viszont szívesen fogadnak vendégeket, ezért szükséges megoldani a több ember számára is kényelmes étkezőhely lehetőségét. Az étkező mellett szükségük van előszobára, nappalira, kis konyhára, 2 db irodára, hálószobára és természetesen fürdőszobára. Mindezt 40 m2-en szinte lehetetlen, viszont ez a lakás nagy belmagasságú: 4.3 m magas. Ezt kellett kihasználni mindenképpen. 

Adta magát, hogy létrehozzak egy galériát. Így ott kapott helyet az egyik iroda és a hálószoba. A konyha és iroda ablakai magasak, felnyúlik a galériára is. Így nem gond a galéria szellőztetése és természetes fényt is nyújtanak.

A lakásban mindenhol a natúr, természetes színek uralkodnak. Kontrasztként 3 telt szín egészíti ki amolyan Mondrian stílusban: vörös, sárga és kék. 

A nappali-étkező-konyha-iroda egy légtérben található. De hogy mégse legyenek mindig nyitottak, tolófalak gondoskodnak az időnkénti elhatárolás lehetőségéről. Így található egy vörös tolófal a nappali-étkező között és egy sárga a konyha-iroda között. Vendégek érkezésekor a vörös falat el lehet tolni jobbra-balra, így biztosítva kényelmes teret az étkezéshez, beszélgetéshez. Ilyenkor az irodát is érdemes elszeparálni, láthatóvá téve a konyhát. 

A fürdőszoba elég kicsi, így az egyik falon 1 m magasság felett tükörajtós tárolók kerültek a falra kellemesen megduplázva így a teret.  

A galériára vezető lépcső is nagy kihívás volt, alatta görgős tárolók kaptak helyet. Fölötte rengeteg polcon lehet tárolni a könyveket, dísztárgyakat. 

berendezesi00

berendezesi01

00

01

1

022

0222

02222

010

05

6

furdo1