Annak ellenére, hogy egy otthoni irodában az asztal igenis a legfontosabb bútordarab, nem szükséges elfoglalnia az egész szobát. Nagyon igaz ez akkor, ha alapvetően kicsi szobáról beszélünk.

De mégis, mi akkor a megoldás? Hogyan tudunk íróasztalt behelyezni úgy, hogy ne menjen a hasznos alapterület kárára, hogy ne tűnjön nagyon zsúfoltnak a helyiség? Egy okos és modern megoldással: lebegő asztallal. A példákat a Homedit oldalán találtam. 

A fehér hideg szobabelsőt meleg hangulatúvá változtatta a fa asztalka, ami ha jól látom felhajtható tetejű, sok apróság elfér a belsejében.

 

A faltól-falig asztallap az ablak magasságában lett felhelyezve. Körben polcok és szekrénykék segítik a tárolást.

A falak és polcok fehérek, igy gyönyörű kontrasztot képez a sötétbarna padlóval és asztallappal. Még egy kis piros, és igazán vagány lett. 

Ez egy igencsak picike íróasztal, nem is venni észre, igazán csak egy polc, ami körbeöleli a kiugró falat is. Nagyon kellemes a fa természetes színe és a szürke együtt, na és a sok fehér. 

Ha nem szeretnénk otthon dolgozni mindig, de néha szükséges, akkor elég ha csak a nappaliban alakítunk ki neki egy szegletet. Elég egy lebegő asztal, és egy vagy két szék, és kész. Bár fontos, hogy a székek illeszkedjenek a szoba stílusához. 

Ha máshol nincs hely kialakítani a munkaterületet, menjünk a pincébe. Világosra festett falakkal, hangulatos kiegészítőkkel nem lesz gond a munkára koncentrálni. Ráadásul itt garantáltan csend lesz és nyugalom. 

Ebben az irodában kihasználták rendesen a teret a tárolásra. Szekrények, polcok mindenhol, és egy mágneses fal az asztal fölött. 

Nagyon egyszerű a szoba a sok fehér fallal és fekete kontrasztokkal az ablakon, a székeken, tárgyakon. Melegséget a padló barnája ad, ezáltal hozva létre a tökéletes munkaterületet. 

Az asztal egyik oldalán a munka áll könyvszekrény formájában , a másik oldalon a szabadság a csodálatos kilátással a kertre. Vajon lehet itt megfelelően koncentrálni a munkára, vagy ez inkább inspiráló? 

Az 5. szobabelső egy másik irányból.