Három hét van már csak az iskolakezdésig. Lassan elérkezik az idő, mikor el kell hagyni a családi fészket. Mindenkit megvisel a változás, még a legöntudatosabbak is megszeppennek ilyenkor. Ez az időszak a felnőtté válás kezdete, életünk nagy fordulópontja.

Legtöbb fiatal életre szóló barátságokat, szerelmeket talál a kollégiumban, nagy élmény lesz az ott tartózkodás 4-5 éve.

Miket vásároljunk egy olyan szobába, ahol valószínűleg többen fognak lakni, ahol ragaszkodnak a fehér falszínhez és unalmas függönyhöz, és talán a falra sem lehet ragasztani képeket, plakátokat? Hogyan lehet hangulatossá varázsolni minimális költségvetéssel egy ilyen “második” otthont?

  • Egy jól megválasztott ágynemű, lehetőleg mintás (kevésbé észrevehetők rajta a foltok) és pár díszpárna minden szobát fel tud dobni, kényelmes fészket varázsolhat.
  • Ha hosszú ágytakarót választunk, vagy ágyszoknyát varratunk, ágy alá is lehet pakolni dobozokba, kosarakba, elrejt mindent az ágy alatt. Ha van lehetőség kicsit megemelni az ágyat, még több tárolóhelyet nyerhetünk alatta.
  • A helyhiány minden koleszos szobára jellemző. Ki kell használni a legkisebb tárolásra alkalmas helyet is: az előbb említett ágy alatti helyet, szekrény ajtó belső oldalát akasztókkal, textil tárolókkal, tükör szélét fényképek tárolására. Érdemes a fiókokba rendszerezőket, kosarakat beszerezni. Általuk átláthatóbb a tartalmuk.  Ha lehet fúrni a falakat, akasztók kerülhetnek oda is. Tehermentesítheti a fiókokat, szekrényeket, hiszen sok apróság tartható rajtuk (sálak, ékszerek, övek) és még dekorációnak is tökéletes.
  • Ha jófej szobatársakat fogunk ki, talán még egyeztetni is lehet, hogy egyformák legyenek az ágytakarók/ágyneműk – vagy legalábbis harmonizáljanak színben, anyagban -, máris pofásabbá válna a szoba, nem lenne annyira kaotikus.
  • A komfortérzetet növelheti a bútorokhoz illő szőnyeg. Kellemesebb reggel úgy kiugrani az ágyból, hogy nem a hideg padlóra lépünk. Érdemes megfontolni.
  • Egy-két otthoni fénykép, dísztárgy, kedvenc plüss állatka (lehet ilyen), növény és máris hangulatosabb, személyesebb a szoba. 🙂
  • A konyhába is érdemes pár dolgot beszerezni: edényeket, pár tányért, evőeszközöket, mikrót melegíteni, hűtőt, ha nincsen, teafőzőt.

További ötletek ebben a cikkben olvashatók.

Íme pár inspirációs ötlet puritán kollégiumi szoba dekorációjára:

wallpurses-CSpic

Ha fúrható a fal, akár a táska kollekciónk is tartható rajta.

Photo_Video_7283451950696854924389_medium

Megemelt ágyak alatt több minden elfér. Az ágyszoknya mindent eltakar.

Photo_Video_8da45a97-57dc-4d3e-8cf3-1033be5bd14d_orig

Ágyszoknya mellett az asztalszoknya is praktikus lehet. Mennyire személyre szabott ez a szoba! Sok ötlet és textil szükséges a megvalósításához. Képek

531445_414878985216049_1411198191_n

Fényfüzérek nem csak karácsonykor használhatók, kollégiumi szobában ágy fejvégére, tükör köré tekerve nagyszerű hangulati elemmé válhat. Pár ötlet, hogyan, miből válhat lámpabúra a fényfüzérre. 

15

Másik hangulatjavító megoldás, mikor rizspapír lámpákat öltöztetünk fel.

És végül itt egy video egy teljesen automatizált és felújított kollégiumi szobáról: