Klara kérdezett tőlem a repülő csillag módszerről. A válaszom az Olvasói kérdés: repülő csillag módszer 1. és az Olvasói kérdés: repülő csillag módszer 2. cikkekben olvashatók.

Az Olvasói kérdés: repülő csillag módszer 2. cikkben bemutatott család otthonának helyiségeit értékelem most ki. Az alaprajzon láthatóvá vált, hogy helyiségenként milyen vízcsillagok (anyagi lehetőségeket mutatja) és hegycsillagok (emberi harmónia minőségét mutatja: egészség, kapcsolat…) válnak aktívvá a ház 8-as korában 2023-ig. Mutatom még egyszer az alaprajzot, ahová már beírtam a megjelenő repülő csillagokat (ezek láthatók a nagy körökben).

alaprajzhazamREPULO

Fontos tudni, hogy minden korban csak 3 csillag számít jónak, ezek a 8-as korban: 8-as a jelenlegi jólétet jelképezi, a 9-es a közelgő jólét,  az 1-es pedig a jövőbeni jólét megtestesítője. (A következő korban a számok átértékelődnek, mást fognak jelenteni.) A cél az, hogy ez a 3 csillag éljen, tehát mindegy, hogy hegycsillagként, vagy vízcsillagként, de éljen az otthonunkban. Ezt hogyan tudjuk elérni?

A jó hegycsillagok kedvező energiáit akkor élvezhetjük, ha olyan területre esik, ami zárt, falakkal határolt, bensőséges, csendes terület. A hálószoba, dolgozószoba, sokszor a gyerekszoba is ilyen helyiségek.  A vízcsillagoknak pedig akkor örülhetünk, akkor szolgálja a család vagyoni gyarapodását, ha nyitott, mozgalmas, kellően használt területre esik, mint pl a bejárat, a konyha, a nappali, fürdőszoba.

Abban az esetben, ha rossz csillag él egy helyiségben, viszont a másik, nem élő csillag megfelelő lenne, akkor a helyiség funkciójának megváltoztatásával, vagy a nem élő csillag aktivizálásával tudjuk életre kelteni a jó csillagot.

A fenti ház alaprajzánál maradva láthatjuk, hogy a jó vízcsillagok (8, 9, és 1) megfelelő területekre esnek: a 9-es a bejáratra, a 8-as a hallra, az 1-es pedig a középpontra esik. Ebben a házban a víz csillagok támogatják a család vagyonosodását. Aktivizálni kell tehát őket valamilyen mozgó dologgal: ingaórával, akváriummal, szökőkúttal, digitális képkerettel, örökmozgóval, tv-vel stb, majd erősíteni is kell azokat.

A hegycsillagokat nézve láthatjuk, hogy az 1-es kivételével jó helyiségben találhatók: 9-es gyerekszobában (passzív helyiség), 8-as a dolgozóban. Ezeket aktivizálni kell nehéz bútorral, téglafallal, nagy kővel, Buddha szoborral. Ezután erősítjük a megfelelő elemekkel. Az 1-es jó hegycsillag a konyhában található, ahol nem tud aktivizálódni, nem tudja kifejteni jó hatását, hiszen a konyha egy aktív terület, nem passzív. Itt tehát gyengíteni kell a rossz 6-os csillag hatását mindenképpen, illetve életre kell kelteni az 1-es csillagot: nagy bútorral stb.

Untitled00034.mos

Tehát a házra vonatkoztatva konkrétan az egyes helyiségekben a tennivalók:

  • É – konyha: aktivizálni kell a jó 1-es hegycsillagot kővel, nagy bútorral, vagy Buddha szoborral, majd erősíteni azt fém elemmel. A fém elem viszont erősíti a rossz 6-os csillagot, de inkább így legyen, és erősítsük a jó hegycsillagot.
  • ÉK – fürdőszoba: elfolyik a lefolyón és a wc-n a rossz csillag, hagy folyjon, nem kell bedugni, nem kell lehajtani a wc tetejét. Fiúszoba: passzív szoba, keveset tartózkodik benne a gyerek: gyengíteni kell a rossz 3-as csillagot tűz elemmel.
  • K – hall: aktivizálni kell a jó 8-as csillagot valamilyen mozgó dologgal, majd erősíteni tűz elemmel. Dolgozószoba, tároló: ritkábban használt területek, ezért a 8-as hegycsillag él mindkét helyen. Aktivizálni kell a csillagot testes bútorral, kővel, Buddha szoborral, majd erősíteni tűz elemmel.
  • DK – előszoba: az aktív 9-es csillagot aktivizáljuk mozgó dologgal, majd erősítsük is meg fával.
  • D – nappali: a rossz 5-ös csillag elég a kandallóban. Nyári időszakban is égetni kell ott napi szinten gyertyát. Sajnos a tv ott van, ami mozgó, aktivizáló dolognak számít. Gyengíteni is kell  fém elemmel.
  • DNy – nappali: rossz 7-es csillag gyengítése víz elemmel. Gyerekszoba: passzív terület, ezért itt a jó 9-es hegycsillag él. Aktivizálni kell valamilyen nehéz bútordarabbal, kővel, Buddha szoborral, majd erősíteni is kell fa elemmel.
  • Ny – nappali: aktív terület, itt a 3-as rossz csillag él, gyengíteni kell tűzzel. Gyerekszoba, hálószoba: passzív területek, ezért a fa elemű 4-es hegycsillag él. Ezt gyengíteni kell tűzzel.
  • ÉNy – étkező: a 2-es rossz vízcsillag él, gyengíteni kell fémmel.
  • Középpont: aktív terület, és a jó 1- es vízcsillag él ott. Aktivizálni kell mozgó dolgokkal (az akvárium ott van, és ez nagyon jó), majd erősíteni fémmel.

Az 5 elem kapcsolatáról itt olvashattok bővebben.

Ezzel még nem vagyunk készen, hiszen egy-egy helyiségben a megjelenítendő elemeket nemcsak a repülő csillag alapján kell meghatározni, hanem figyelembe kell venni a ház korát, az egyes életterületek elemét, a vándorcsillagokat, az ott élők asztrológiáját. Ezeket együttesen figyelve kell megalkotni a helyiségek színvilágát, a bútorok anyagát, a formákat. Előfordulhat, hogy a fent leírt elemeket felülírják pl. a már említett vándorcsillagok.

És hogy a házban a helyiségek funkcionális elosztása miért az, ami? Miért Ny-i helyiségekben kapott helyet a hálószoba és a kislány szobája, miért ÉK-i helyiségben található a kisfiú szoba, a K-iben meg a dolgozószoba? Ez egy másik bejegyzés témája lesz. 🙂

A repülő csillag módszert ebben a 3 cikkben csak érintőlegesen mutattam be, nem alkalmas arra, hogy ezekkel az információkkal belefogjon bárki is otthona harmonizálásába, ártani is lehet vele. Ha valaki magáénak érzi ezt a feng shui módszert, akkor mielőtt hozzáfog a harmonizáláshoz, érdemes még kellően tájékozódni az ügyben, utánaolvasni, esetleg fogadni kell egy feng shui szakértőt.

Két könyvet ajánlok a témában való elmélyüléshez. Mindkét könyvben pár fejezet a repülő csillag módszerrel is foglalkozik:

  • Raymond Lo: Feng Shui & a siker titka térben és időben
  • Raymond Lo: Feng Shui &  sors a családban

És aki tovább szeretne lépni, és kíváncsi az évente, havonta berepülő csillagokra is, annak szüksége lesz még erre a könyvre:

  • Raymond Lo: Feng Shui kalendárium

 .

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/