Kedves Bernadetty! Nagyon érdekel a feng shui, sokszor olvasgatok róla a neten. Többféle módszerről olvasni: BHS, iránytű módszer és repülő csillag módszer. A BHS-ről már van fogalmam, viszont nem nagyon értem a másik két módszer közötti különbséget.

Igaz, hogy repülő csillagok évente, sőt havonta változnak, évente, havonta érik újak otthonunkat? Ha így van, hogyan orvosolhatjuk ezeket a negatív energiákat? Kell orvosolni mindet? Te melyik módszer szerint értékeled a lakásokat? Köszönettel: Klara

Kedves Klara!

Nagyon érdekes, hogy most találtál meg ezzel a kérdéssel, mert pont mostanában foglalkoztat nagyon a repülő csillag módszer. Eddig az iránytű módszer szerint dolgoztam, de felfrissítettem a tudásomat és a jövőben igyekszem a repülő csillag szerint értékelni mindenki otthonát. Hogy miért? Mi a különbség a két módszer között?

Röviden, az egyik sem több a másiknál, nem mondhatom, hogy a repülő csillag módszer pontosabb, egyszerűen kiegészítik egymást.

A BHS (3 ajtós bágua) és az iránytű módszerről itt lehet olvasni röviden.

Igaz, hogy otthonunkat évente, havonta, sőt naponta és óránként új energiák, berepülő csillagok érik el. Megzavarhatják a repülő csillagok hatását, de ezekkel nem tudunk mit kezdeni. Nem szükséges évente újból kiértékelni a lakást, hiszen ezek ellen a hatások ellen egyszerűen lehetetlenség védekezni, nem tudjuk megvédeni magunkat, otthonunkat minden átmeneti hatástól. Ez összeegyeztethetetlen a mai kor emberének életvitelével.

A repülő csillagokkal elég 20 évente foglalkozni. A feng shui az időt 9 korra osztja fel. Minden kor 20 évet ölel magába, ezeket a korokat jellemezzük számmal 1-9-ig. Jelenleg a 8-as korban élünk, ami 2004-2023-ig tart. 3 kor alkot egy 60 éves periódust és 3 periódus alkot egy 180 éves ciklust.

A berepülő csillagok, repülő csillagok megjelenése kiszámítható, hiszen ugyanúgy változnak időről időre. Ez teszi lehetővé, hogy a szakértő előre lássa bizonyos energiák megjelenését az otthonunkban.

A feng shuiban a szakértő figyelembe veszi:

  • a látható, megfogható külső fizikai környezet erőit (a környező épületeket, növényzetet, utakat, folyót, a közlekedés irányát stb),
  • a belső tér elosztását, berendezését (falak helyzetét, tűzhely, mosogató, wc, ágyak stb elhelyezkedését)
  • és figyelembe veszi az épületet érő láthatatlan erőket: nemcsak az ott élők asztrológiáját, hanem a ház születési idejét (építési idejét), a homlokzati irányt, a vándorcsillagokat, az életterületeket, a 20 évente változó repülő csillagokat (nem a repülő csillag változik, csak a jelentése).

DSC02588

Ezeket együttesen figyeli, hozza létre egy-egy helyiségben a megjelenítendő elemeket, erősíti/aktivizálja a jó, és semlegesíti a kártékony energiákat. Meg tudja határozni a módszer által, hogy melyik helyiségnek milyen funkció a legmegfelelőbb összevetve a család tagjainak asztrológiájával. Véleményt ad az épületről, a vagyoni és emberi harmónia helyzetről (egészség, hatalom, biztonság, kapcsolatok), a lakás jó és rossz helyiségeiről, ezeket ki és hogyan hasznosíthatja, milyen színekkel, anyagokkal, tárgyakkal erősíthetők a különböző területek stb.

A következő bejegyzésben egy példán mutatom be a repülő csillag módszer használatát, alkalmazását.

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/