Kedves Detty!
 
Bágua térkép. Hiszek benne, hogy nagyon jól működik a feng shui a lakberendezésben is, ezért nagyon sok erről szóló könyvet is elolvastam, de van egy kérdésem, amire sehol nem találtam egyértelmű választ:
Ha a bágua térképet rá akarom helyezni a lakásom (vagy szobám) alaprajzára, mit vegyek figyelembe: az égtájakat, vagy a bejáratot?
Kérlek, ha van erre jó ötleted, osszd meg velem, mert egyenlőre csak a rendcsinálás jön be nekem…
Köszönettel: Judit
 

Kedves Judit!

Fontos, hogy a bágua térkép fogalmát jól értelmezzük. A feng shui-nak több irányzata, iskolája van. Mindegyik esetében az eredmény ugyanaz: megteremti környezetünkben a harmóniát. Viszont az elérés módjában különböznek, szabályaik mások.

A Háromajtós vagy Bágua módszer nagyon hatásos, érthető és gyors eredményt hoz. Ebben az esetben nem kell iránytűt használni, hiszen a bejárati ajtó helyzetét veszi alapul. Ez alapján kell felosztani a területet 9 egyenlő részre. Ezt akkor érdemes alkalmazni, mikor max. 2 évig tervezzük az életünket egy lakásban (pl albérletben, szülőknél), hatása kb fél évig tart.

bagua

Ha úgy érezzük, megtaláltuk otthonunkat, és 2 évnél tovább maradnánk ott, érdemes az Iránytű módszer szerint kiértékelni lakásunkat. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, lassú, de hatásos eredményre számíthatunk. Ebben az esetben, ahogy a nevében is benne van, iránytű szerint kell meghatározni az égtájakat, bejelölni a lakás középpontját, majd meghatározni a 8 egyenlő életterületet 45 fokonként. A középpont az 5-ös terület, középen helyezkedik el.

bagua1