Pages Navigation Menu

Olvasói kérdés: bágua térkép elhelyezése

Kedves Detty!
 
Bágua térkép. Hiszek benne, hogy nagyon jól működik a feng shui a lakberendezésben is, ezért nagyon sok erről szóló könyvet is elolvastam, de van egy kérdésem, amire sehol nem találtam egyértelmű választ:
Ha a bágua térképet rá akarom helyezni a lakásom (vagy szobám) alaprajzára, mit vegyek figyelembe: az égtájakat, vagy a bejáratot?
Kérlek, ha van erre jó ötleted, osszd meg velem, mert egyenlőre csak a rendcsinálás jön be nekem…
Köszönettel: Judit
 

Kedves Judit!

Fontos, hogy a bágua térkép fogalmát jól értelmezzük. A feng shui-nak több irányzata, iskolája van. Mindegyik esetében az eredmény ugyanaz: megteremti környezetünkben a harmóniát. Viszont az elérés módjában különböznek, szabályaik mások.

A Háromajtós vagy Bágua módszer nagyon hatásos, érthető és gyors eredményt hoz. Ebben az esetben nem kell iránytűt használni, hiszen a bejárati ajtó helyzetét veszi alapul. Ez alapján kell felosztani a területet 9 egyenlő részre. Ezt akkor érdemes alkalmazni, mikor max. 2 évig tervezzük az életünket egy lakásban (pl albérletben, szülőknél), hatása kb fél évig tart.

bagua

Ha úgy érezzük, megtaláltuk otthonunkat, és 2 évnél tovább maradnánk ott, érdemes az Iránytű módszer szerint kiértékelni lakásunkat. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, lassú, de hatásos eredményre számíthatunk. Ebben az esetben, ahogy a nevében is benne van, iránytű szerint kell meghatározni az égtájakat, bejelölni a lakás középpontját, majd meghatározni a 8 egyenlő életterületet 45 fokonként. A középpont az 5-ös terület, középen helyezkedik el.

bagua1

13 hozzászólás

 1. Kedves Detty!
  Most tervezzük a házunkat,amit kerekre vagy nyolc szögletűre szeretnénk megépíteni,de ahány oldalt néztem mindenhol másképpen tájolják-osztják..teljesen összezavartak…mit tanácsolsz?
  Tisztelettel:G.Norbert

 2. Kedves Norbert!

  Ha hosszú távra tervezitek az életeteket a házban, akkor mindenképpen az Iránytű módszer szerinti felosztást javaslom, e szerint érdemes kiértékelni a házat. Ez ugyan lassabb hatású, de hosszú távon eredményesebb és tartósabb.

  Köszönöm hogy kerestél, ha kérdésed lenne még, keress bátran.

 3. Köszönöm a választ…és hogy időt szántál rám:-)

 4. kedves Detty,

  épp most újítottam fel a lakást, de nem az iránytű, hanem a bejáratos módszer szerint. igyekeztem figyelembe venni az életterületekhez tartozó leírásokat színek és egyebek tekintetében. de én már 6 éve itt lakom, csak most lett pénz az átalakításra. akkor ez az egész már hatástalan? vagy mostantól fél év? és aztán mi lesz?

  köszönöm a válaszod.

  • Kedves Judit!
   Igen, kedves Judit, sajnos kb fél évig van hatása az aktivizált harmóniának. Nem sok idő, lassan el kell gondolkodni azon, hogy mikor kerül sorra a következő festés, mázolás.

   Azért nem kell megijedni, fél év elteltével nem hiszem, hogy azonnal jönnének csőstül a bajok. Szép lassan, az aktivizálni szándékozott területeket érdemes elkezdeni felújítani. A föld területek maradhatnak a felújítás végére, mert ezek mindkét irányzat szerint ugyanoda esnek, csak felcserélve. Színei hasonlók. Pl kezdd a család és egészség terület átfestésével, ha gondod adódnának az egészségeddel. Állíts fel egy sorrendet, és haladj szépen sorban. Fel a fejjel! Minden rendben lesz. 🙂

   Ha konkrét kérdésed adódna, keress nyugodtan.

   • kedves Detty,

    én örülnék, ha ellátogatnál hozzám és személyesen tudnánk egyet konzultálni. vállalsz ilyet? s ha igen, mennyiért?

    • Kedves Judit!
     Beszélhetnénk tovább email-ben? Email címem: olahdett@gmail.com

     Várom a leveledet.

 5. Kedves Detty !
  A tavasszal sikreült családi házba költöznünk.
  Szeretném a Bauga térképet használnia lakás területén. Sajna nem boldogulok vele.
  Vállasz e alaprajz alapján területek beazonositását ? Vagy személyes találkozás eseten konzultációt ?
  Köszönöm !
  Morzsa

  • Kedves Erzsébet!

   Természetesen vállalom. Én Polgáron élek. Ha Ön nagyon messze él tőlem, interneten is meg tudom oldani az életterületek bejelölését alaprajz alapján. Kérem, írjon nekem az email-címemre, megbeszéljük a részleteket ott. 🙂

   Detty

 6. egy dolgot szeretnek meg megtudni medpedig azt hogy mi lesz abban az esetben ha a haz alaprajza tokeletesen megfelel szamomra mit a 3 szor 3 mas negyszogu terkepnek mint a 8 szogu terkepnek ugyanis a haz berata esaki iranyu. ugy is fel ev mulva valtoztatnom kene igy tokeletesnek tunik.? vagy esetleg eleg lene a szobakon beluli valtoztatas is? koszonom a valaszt

 7. bocsi a haz/ bejarata/ eszaki iranyu

  • Kedves Kérdező!
   Sajnos nem értem a kérdést. Az jó, ha szabályos a ház alaprajza. A problémás életterületeket így is érdemes erősíteni színekkel, anyagokkal.

 8. azt szeretem volna tudni hogy kel e valtoztatni a bejarati ajto iranyzatan fel evenkent, akkor is ha az egtajak szerint es a bejarat szerint is egyszere hasznalnank a bagua terkepeket.?

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .