Mészáros Edit vagyok, a Corvus Beton munkatársa.

A Beton

Álljunk is meg itt,  nem az aljzatbetonról beszélek , amivel nap mint nap találkozik az ember, ami jórészt télen felfagyhat és darabosan törhet.

Talán ismerősen hangzik ha azt mondom: Látszó Beton, Dekor Beton, Okos Beton, Design Beton, Finom Beton….

Hát ezek a remek beton cégek olyan sokáig és kitartóan dolgoztak az ügyön, hogy egy olyan „Beton”-t  fedeztek fel, amely egy szakember, vagy akár  egy teljesen laikus ember  kezében is kreatív gyurmaként funkcionál.

A beton elég régóta bent van a konyhákban konyhapultként, mosogatóként, burkolatként…..majd innen átterjedt a ház többi részébe is. Készítenek ma már különböző beton dekorációt, mint vázát, lámpát, lépcsőt, asztalt, térelválasztót…..innen kikúszott a kertbe és a kerti tipegőtől a padig, kaspóig… nagyon sok minden gyártható belőle.

Nagyon sokszor találkozom azzal a kérdéssel, hogy “… és nem nehéz a beton pult?” Mindig attól függ, mit akar az ember. Ha tömör betont, színtiszta betont, akkor  igen nehéz.  Félni csak akkor kell, ha a bútor amire tesszük törött, szúette, forgácsolódik, régi. A súlyát tekintve egy sorozat gyártott hagyományos bútorváz  keret kényelmesen elbírja, hiszen eloszlik rajta a súly. A gránit és márvány pultokat is elbírja a konyhaszekrény.

A beton termékek használata a lakberendezésben, háztartásban csak nálunk, magyaroknak számít újdonságnak. Amerikában, Kanadában sima hétköznapi életét éli, hétköznapi módon alkalmazzák, szinte minden házban megtalálható.

Előnyei vannak bőven: formálható, színezhető, más anyagokkal vegyíthető. Elérhetünk vele extravagáns, minimál hatást, de akár a vidékies stílusba is beépíthető.

    

A konyhában pultként nagyon jól bírja az igénybevételeket, taszítja a vizet, olajat, kávét… ehhez egy prémium kategóriás felületkezelő használata elengedhetetlen.

Vegyszerrel, ecettel tisztítható,  természetesen nem kell rajta hagyni, hogy ázzon. Klopfolásra vágódeszkát használjunk inkább, erős dörzsi szívaccsal vigyázzunk, hiszen karcol……Kemény anyag, de azért vigyázni kell rá, ahogy más pult esetében is tennénk. 

2017 év fürdőszoba trendje nagyon új! Ide is bekúszott a vintage stílus, a régies kopottas kő hatás. Megjelentek a modern technológiás csempék, amelyek le tudják utánozni a palát, márványt, mészkövet, betont. Nagy divat a fahatású beton burkolat falra, padlóra. A csempék méretei terén is változások vannak, egyre nagyobbak: 30×60, 60×60, 30×90, 80×80, 45×120 cm lesz a divat, megjelentek a hexagonális formák, és itt vannak a Loft – és skandináv stílusjegyek is, illetve a 3D csempék.

Vidékies, otthonos, meleg…..figyelemfelkeltő és ugyanakkor érzékletesen mutatja be, milyen sokoldalúan elkészíthető egy beton pult. Meleg és otthonos a látvány! Egy jó tervezés, stílus felemeli a betont a megérdemelt helyére. 

Az otthonunk átalakításának őrült folyamata alatt elveszíthető az a gondolatmenet, amit kitaláltunk, mit mivel akarunk összeegyeztetni. Ezek a képek felidézik újra és kézzelfoghatóvá teszik, hogy valóban összeillik-e! A lényeg, nem kell hogy csak szürke legyen, hiszen a beton nem csak szürke lehet!

  image16

image7       image6   

Egy új technikával bővültünk! Ahogy már említettem, az ügyfelek részéről félelem szokott lenni, hogy nagyon nehéz a beton. Ezt a félelmet tompítanám új szolgáltatásunkkal, miszerint prémium kategóriás beton bevonatot is tudunk készíteni. Ez ugyan azt a gyönyörű vad, nyers, minimál stílust képviseli, mintha tömör beton lenne. Bármilyen felületre felvihető a beton bevonat. Tapintás, látvány, praktikum szempontjából mindent tud, amit a tömör beton.

A  beton bevonat színskálája is igen gazdag, nem kell leragadnunk a szürkénél.  Legyünk kreatívak vagy kérdezzünk egy lakberendezőtől!

Névtelen1

Névtelen

Mi – a Corvus Beton – olyan kivitelezője vagyunk a piacnak, aki szereti a kihívásokat és bárki egyedi kívánságát ki tudja elégíteni.

.