Pages Navigation Menu

Rossz adottságú terek, avagy így lesz hátrányból előny 1.

Munkám során gyakran találkozok előnytelen elrendezésű terekkel. Ezekkel az ott élők ritkán tudnak mit kezdeni. Néha csak egy friss szemre van szükség, hogy a megoldás jöjjön. Máskor viszont komoly tervezés szükséges a probléma megoldására.

Ebben a cikkben már mutattam pár megoldást radiátorok, hűtők, csövek, kábelek elrejtésére, vagy éppen kiemelésére. Most nem annyira nemszeretem tárgyak, dolgok következnek, inkább a lakás adottságaiból eredő problémák.

FERDE MENNYEZETSÍK

Nagyon sokan szeretik a tetőtéri szobák hangulatát. Én is. Nagyon jól be lehet rendezni, ha odafigyelünk rá. Nem mindegy, hogy mit hova helyezünk. Ha a tér maximalizálása a cél – márpedig annak kell lennie -, akkor be kell tartani néhány írott és íratlan szabályt.

A ferde mennyezetsík alatt érdemes

  • gyereksarkot: a kicsik komfortosabban érzik magukat, ha nem túl nagy a tér körülöttük. Mint először az anyaméhben, majd a nem túl nagy kiságyban, ahol védelmet nyújtva körbeöleli őket a hálózsák, a pólya
  • tároló bútorokat: akár ide szabott bútorokkal, akár kereskedelemben kaphatóakkal maximálisan kihasználható a tér
  • fekhelyeket: sokan szeretik ferde mennyezet alá helyezni az ágyukat, mert intimitást ad számukra. Olyan, mintha baldachin ölelné körbe az ágyat. Bizonyos esetekben nem ellenzem, de legtöbbször nem is tanácsolom
  • konyhabútort: konyhában a legjobb megoldás, ha az alsó szekrények a ferde mennyezet alá esnek
  • irodát
  • wc-t
  • mosdót
  • kádat elhelyezni annak érdekében, hogy a teljes belmagasságú tér minél nagyobb mértékben megmaradjon, használható legyen.

Képek

TÉR KÖZEPÉN ÁLLÓ OSZLOPOK

A tartóoszlopoknak funkciójuk van, fontos megtartani őket. Hogyan “rejthetjük” el mégis? Festéssel a helyiség hangulatához igazíthatjuk, tehetünk rá polcokat, tapétázhatjuk, burkolhatjuk, de be is építhetjük a lenti szalag képhez hasonlóan. Ezek a képek egyik munkámból valók, az első kis kép a régi konyha egy kis részletét ábrázolja benne az oszloppal, amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni a tulajdonosok. Középen a tervem, látható, hogy körbeépítettem az oszlopot, és végül a megvalósított terv.

Névtelen

A tervezés folyamata itt olvasható.

SÖTÉT HELYISÉG

Van úgy, hogy lakásunk, szobánk nappal is sötétnek számít. Lehet, hogy a tájolás nem megfelelő, de az is előfordulhat, hogy valamilyen építmény, vagy fa állja útját a természetes fénynek. Mindenképpen foglalkozni kell a problémával. Hogyan? Ebben a korábbi cikkemben pont ez a téma.

Természetesen próbáljuk meg a cikkben említett módon becsempészni a fényt. De… e mellett, még rá is tehetünk egy lapáttal erre az adottságára a helyiségünknek: alkalmazhatunk sötét színeket (hideg-meleg színeket), vásárolhatunk sötét bútorokat. Lámpákkal megvilágítva minden sarkot, érdekes és szép megoldást … kitolhatjuk optikailag a szoba falait. Bátor megoldás, elismerem, de igazán különleges hatást érhetünk el vele: kuckósíthatjuk a helyiséget.

Képek

.

A cikk itt folytatódik 🙂

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. .

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .