Nincs olyan ember, akit ne érdekelne saját maga és családja boldogulása, gazdagsága. Mit tegyünk, hogy végre kamatozzon szorgalmunk a munkában, hogy a sok-sok tanulással töltött év végre meghozza gyümölcsét? Hogyan segíthetjük anyagi javaink bővülését illetve lelki és szellemi gazdagságunkat?

A Feng Shui tippek megadhatják a választ.

A gazdagság, siker életterület a DK-i területen található otthonunkban (fa elem). Könnyen meg lehet határozni ezt a területet egy tájoló segítségével. Ebben a cikkben megmutattam, hogyan lehet meghatározni az életterületeket.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy bármiféle szimbólum kihelyezése előtt érdemes elvégezni a következő feladatokat, ha ezek elmaradnak, nem biztos, hogy csak a pozitív energiák aktivizálódnak:

– Lomtalanítás – nem használt holmitól való megszabadulás

– Takarítás – nagytakarítás

– Feng shui szerinti átalakítás – pl. festés, ha van ilyen

– Tértisztítás – e nélkül nincs tartós hatás

– Szimbólumok elhelyezése

45_1aquarium_angelsplanttank

A képen gyönyörű akvárium, sok üveg és fa látható

És most lássuk a szimbólumokat, miket érdemes kihelyezni a lakásunk DK-i területén a terület aktivizálására a teljesség igénye nélkül:

Csobogó – megsokszorozza az energiát, erősen aktivizál, de csak akkor, ha működik. Ha nem kapcsoljuk be, akkor nem erősít.

Akvárium – hasonlóan a csobogóhoz nagyszerű aktivizáló. A halak mozgása és a levegőztető hozzájárul, hogy állandó mozgásban legyen a víz.

Vizet ábrázoló kép – kedvező energiát áraszt, bár nem annyira, mint a csobogó és az akvárium.

Gazdagság váza – mindenki maga készíti ezt az eszközt, minden kínai újév kezdetekor: egy nyaknál szűk, kerek hasú vázába kell helyezni 3, 8, 9 db fémpénzt, ékszert, gazdagságra utaló tárgyakat. Színe és anyaga legyen a fa területet erősítő szín és anyag valamelyike. Elzárva kell tárolni ezen az életterületen.

Elefánt – zöld növény a hátán erősíti ezt a területet.

Teknős – anyagi biztonság jelképe.

Értékes dolgok – tároljuk ezen a területen értékeinket: ékszert, értékpapírokat, lottószelvényt stb.

Filodendron, szobai futóka – futónövények, a növekedést szimbolizálják.

Majomkenyérfa – apró, húsos levelei a gazdagságot szimbolizálja. Ápolni kötelező, földjébe 3, 8, 9 db pénzérmét kell dugni.

Színek – zöldek

Anyagok – fából készült tárgyak, bútorok, pamut, hosszanti csíkozású anyagok. Élő növények.

Erősíteni lehet még ezt a területet – a víz elemű színekkel, anyagokkal: kékek, feketék, üveg, selyem, szatén, hullámvonal minta.

A zöld szín a természet, az egészség, a nyugalom, a harmóniára törekvés  színe. Nagyon pihentető, növekedést serkentő, a stressz természetes csillapítója.

Használjuk nyugodtan fával, természetes hatást keltenek együtt. A fehérrel nagyon nyugodt az összhatás. Sárgával együtt élénkítő, friss, míg kevés vörössel együtt életteli. És hogy néz ki a zöld kékkel? Mivel közel vannak egymáshoz a színkörben, ezért harmonizálnak egymással.